fredag 20 april 2012

Fredagsmys

Saknar du filmer med slagkraft, som skiter i dig och ditt förbannade bästa och mer än gärna vill göra dig illa? Då tycker jag att du ska ta dig i kragen och hyra Kill List.

Ex-torpeden Jay lever för tillfället inget toppenliv. Pengarna håller på att ta slut och grälen med hustrun eskalerar allt eftersom. När kompisen Gal erbjuder honom ett välbetalt jobb kan han inte tacka nej, sakta men säkert väcks hans gamla sadistiska jag till liv. Något som inte sker helt motvilligt. Ni förstår, Jay kanske ger ett beskedligt intryck till att börja med men när väl vargen väckts så ... ja, ni förstår.

Med mardrömslika stråk får vi en oerhört närgången, skitig skildring av yrkesbrutalitet och hur en person med ena foten doppad djupt i blod och den andra i ett hopplöst önsketänkande om normal vardag, hetsjagas av sin sanna natur.

Kill List är en otäck, originell mix av Schakalen och Wicker Man med ett slut som helt klart kommer sätta sordin på kvällen.

Och om ni ännu inte beställt The Divide så, ja, gör det! Skummade igenom senaste numret av underhållningsspektaklet (vilket är positivt om nu någon tvekade) Empire och fann den avslutande recensionsknorren rätt njutbar. Den löd ungefär såhär: "The Divide är en film för alla som hatar världen och i synnerhet dem som tycker illa om kvinnor." Jag hatar inte kvinnor, jag älskar dem! Kanske inte alla, men de flesta ... Och vad gäller världen som sådan så har den väl sina brister men annars hade den ju varit helt ointressant!



fredag 13 april 2012

Kungsbacka Forever!

Cirkeln är på ngt sätt sluten, jag är åter hemkommen!


Hail Satan! Eller Kungsbacka-Nytt menar jag ...

torsdag 12 april 2012

Deppigt är bäst!

Vad händer med Boken? Mycket men ändå inget alls, egentligen. Jag gör en hel del "research", vilket i stort sett innebär: kaffe, film (allsköns skräp från 70/80-talet) och en hel del läsning. Tänkte försöka knåpa ihop första kapitlet nästa vecka ngn gång. Efter det blir det nog lättare, lite.

Sedan har det ju varit fest med Eskapix-gänget i Linköping, mycket trevligt! Tack för den bakfyllan ska ni ha!

På bussen hem blev det postapokalyptisk nihilism i form utav Xavier Gens The Divide. Flugornas herre möter framtiden och hånglar fram en av de otrevligaste filmerna på länge. Till ytan sett en simpel film där ett gäng människor överlever den stora katastrofen och flyr in i ngt slags skyddsrum. När rummet förseglas utifrån, och våra hjältar börjar förstå att deras liv är på väg att ta slut, inleds det riktiga helvetet. När man inte längre har något att förlora kan man ju lika gärna vara sig själv, eller? Sexuella övergrepp, pennalism och en massa vita bönor. Det blir stundtals både stört och starkt. Jag älskar filmen, samtidigt som de flesta verkar hata den och dess mörker. Varför så dyster och grym undrar de. Varför inte, menar jag och menar vidare att det faktiskt ligger en enorm skönhet i detta lidande vi får ta del utav i över två timmar. Vad vi bjuds på är faktiskt ett porträtt av total ärlighet, eller flera om man ska vara sådan. Skådespelarna kanske inte är de bästa men de ger sig hän sina karaktärer till fullo och för dem till platser få etablerade skådisar hade vågat besöka. Släpps på import DVD/Blu-ray 17/4 "The Lucky Ones Died in the Blast" Köp den för fan!  



Slutligen, vill jag rekommendera alla att köpa nya Eskapix: Vridna Historier. Beställ här. Där hittar ni bland annat min text: Porr på liv och död. Men även mängder av annat: CJ Håkansson, Stewe Sundin, Malin Rydén + mycket, mycket mer!