tisdag 4 maj 2010

Omgjorda mardrömmar på Elm-Street

Om en timme: A Nightmare on Elm Street. Alltså Remaken, eller va' fan det nu är. Noll förväntningar. Lite coolt med en ny Freddy, Jackie Earle Haley sägs göra ett rätt bra jobb, och att den rätt mossiga humorn lagts åt sidan är ok för mig. Annars vet jag inte ... En del av mig tycker det är kul, en annan att det hela projektet känns ungefär lika onödigt som när Gus Van Sant skulle till att göra om Psycho bild för bild. Vilket således ledde till en exakt kopia av originalet + en scen där Norman Bates antyds onanera ... Remakes, hade det inte varit för sådana som Ajas The Hills Have Eyes och Dennis Iliadis Last House on the Left så hade jag röstat nej, men nu får det väl istället bli nja.

Erhöll en massiv bunt oanständiga bilder från Lucifer Valentine igår. De kommer att göra sig bra i tryck och säkert få ungdomen att dregla såsom jag under tiden runt 15 då jag tapetserade pojkrummets alla väggar (taket inkluderat) med Fangoria och Gorezone posters, Chas Baluns Deep Red var min bibel och Stephen King den största av de största = Gud. Jag är verkligen tacksam, imponerad och förvånad över allt stöd jag fått från regissörer och skådespelare världen över när det kommer till förverkligandet av min bok. Hoppas bara att jag kommer att infria allas förväntningar. Svenskan känns begränsande tråkig, men men. Man kan inte få allt.

Tjatar och tjatar på Cristie Whiles (August Underground Mordum, August Underground Penance) om de frågor jag skickat henne, nu var det nog två månader sedan och får alltid trevliga, dock ursäktande, mail tillbaka. Men jag ger mig inte!

söndag 2 maj 2010

Kanske världens trevligaste regissör.

Har haft koll på Adam Mason och Simon Boyes sedan spelfilmsdebut Broken släpptes någon gång i mitten av 2000-talet. Har ni inte sett den så gör det! Efter Broken har de båda hunnit med ytterligare två filmer: Devil's Chair och Blood River. Alla tre är fantastiska och det bästa, mest ambitiösa, som har gjorts i skräckväg på mycket länge. Jag intervjuade dem båda för ett tag sedan för nätsiten Vujer.com. Här kan ni läsa den. När nu Adam Mason gjort ytterligare en film, fast på egen hand, så kände jag för att kontakta honom igen. Snacka om trevlig kille! På en gång postar han mig en screener av sin senaste film PIG och erbjuder mig en intervju i London, eller en telefonare, när jag än känner för det. Han är öppen för alla förslag och verkar bara så jävla skön! Så vi får se vad som händer. Jag har verkligen uppskattat allt han gjort tidigare, men PIG är inte riktigt som allt annat. Den skiljer sig från extremskräckmängden på en mängd olika sätt. Till att börja med så är den mer experimentell, lite som en Von Trier med motorsåg och tycke för kannibalism. Vidare så innehåller den väldigt långa tagningar. Den längsta sägs vara 70 min lång (visserligen med dolda klipp lite här och var) och det gör filmen till ett mindre under av planering. Men det gör den även mindre grafisk. Det finns liksom ingen större möjlighet att verkligen visa våldet utan klipp. Mycket off-camera alltså. Det mentala våldet däremot väjer PIG inte för. Det urineras, skriks och spys. Sann terror, men även rätt roligt (eller är det bara jag?). Stämningen är såpass bisarr och absurd att vissa av de handlingar som begås blir för mycket att ta in. Sedan så är huvudkaraktären, filmens "skurk" såpass färgstark och mustig att hans spel ibland går till överdrift. Nyligen streamades filmen från Bloody-Disgusting, Twitchfilm och Dread Central. Rena marknadsföringsskäl eller liknande, jag vet inte. Men det slog lite fel. I alla fall om man ser till responsen som filmen fått. De flesta verkar se den som en standard tortyrporr rulle vilket egentligen bara stämmer storymässigt men inte till utförandet. Åh, nej. PIG kanske inte kommer att gå till historien men som mellanfilm för Adam Mason och en utvecklande språngbräda inför en våldsam och mörk framtid så fungerar den bra. Adam Mason har det där lilla extra. En fascination för våld och udda karaktärer. Han är inne på något som känns viktigt och han gör det på ett sant och genuint sätt. Men PIG vill han se hur långt man kan gå och visst kör han järnet men lyckas inte riktigt. Vilket är bra! Hade han lyckats med att göra världens vidrigaste film så hade man missat en mycket bra sådan. Check it out boys and girls!